fbpx

Vacature: Adviseur Communicatie Energietransitie

Eindhoven
24-40 uur
Affiniteit met verduurzaming

Leuk je te ontmoeten, potentiële nieuwe collega! Ben jij de gemotiveerde, creatieve, duurzame communicatiespecialist waar ons nieuwe team Participatie & Communicatie naar op zoek is? Lees dan snel verder!

Met onze innovatieve en creatieve ideeën zijn wij bij HetEnergieBureau al 15 jaar bezig met het verduurzamen van Nederland. Dit alles doen wij vanaf ons mooie kantoor op Strijp T in Eindhoven, vanuit huis en ook vanaf de locatie van onze klant. Wij helpen en ontzorgen onze opdrachtgevers (voornamelijk gemeenten en andere overheidsinstanties) door energie- en duurzaamheidsdoelstellingen te formuleren, realiseren en managen.

Jij, als nieuwe collega, komt in een nieuw, groeiend team terecht waarin je als communicatie-adviseur zal samenwerken met de bewonerparticipatie-adviseurs en de technische experts aan aardgasvrije buurten, isolatieplannen en andere duurzaamheidsprojecten. Jij gaat je bezighouden met de menselijke en sociale kant van de energietransitie.

Wij zoeken een dynamische collega die niet alleen kennis van zaken heeft, maar ook out of the box kan en durft te denken en met creatieve oplossingen komt. HetEnergieBureau kan deze mensen goed gebruiken, net als onze samenleving! Je hebt affiniteit met verduurzaming, maar je bent geen activist. Ervaring binnen de wereld van verduurzaming en energietransitie is een pre. Daarnaast ben je flexibel en houd je wel van een grapje op zijn tijd. Het allerbelangrijkst vinden wij dat je bij ons in het team past!

Herken jij jezelf in bovenstaande functieomschrijving en wil jij samen met ons stappen zetten naar een duurzamer Nederland? Laat dan je gegevens achter onderaan deze pagina. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wat krijg je?

Wat neem je mee?

Zo kan jouw werkdag eruit komen te zien:

08:30Vandaag ga je een dag op kantoor doorbrengen met je collega’s. Dat vinden we gezellig! Je komt binnen en zet alvast een kop koffie voor jezelf.
08:45Op de planning staat een brainstormsessie met een groep collega’s. Jullie willen graag leuke en passende manieren bedenken om de bewoners van de gemeente Rotterdam te informeren over isolatiemogelijkheden.
10:00Na een korte brainstorm-opwarming hebben jullie hele leuke ideeën bedacht. Tijd voor de uitwerking! Jij gaat alvast een begin maken aan de communicatiestrategie van het plan.
11:00Je hebt het plan voor een groot deel al uitgewerkt, maar je mist nog wat informatie van een collega. Je stuurt hem een mailtje met de vraag of jullie het daar nog even over kunnen hebben vandaag.
11:15Morgen wordt ook een leuke dag, omdat je een communicatiesessie mag bijwonen in een Brabants dorp dat aardgasvrij wil worden. Hier ga je je nog even op voorbereiden.
12:00Tijd om wat te eten; je krijgt wel honger van al dat harde werken. Gezellig met je collega’s eet je je boterhammen op. Er wordt weer veel gelachen.
12:30Je gaat weer verder met de voorbereiding voor morgen. Je hebt je speech bijgewerkt en uitgeprint en de flyers alvast ingepakt. Je collega van Participatie & Communicatie bespreekt samen met jou nog even de aanpak voor morgen.
15:30Nu je er toch lekker in zit plan je alvast de nakomende socialmedia-berichten in t.b.v. de communicatiesessie.
17:00Je hebt hard gewerkt vandaag! Nog even een half uurtje wat binnengekomen mails wegwerken en je spullen voor morgen alvast inladen.
17:30En nu lekker ontspannen de avond in. Je zegt je collega’s gedag en trekt de deur achter je dicht.

Aan de slag bij HetEnergieBureau

HetEnergieBureau streeft naar ‘zichtbaar resultaat op straat’. Dit doen we al 15 jaar en daar zijn we trots op! We geloven in het nut en de noodzaak van de energietransitie en een duurzame ontwikkeling en willen hier heel graag een bijdrage aan leveren.

We groeien snel en bestaan inmiddels uit meer dan 20 adviseurs die werken in 3 verschillende teams. We zijn ambitieus, praktisch, creatief en steken graag onze handen uit de mouwen. Onze opdrachtgevers (hoofdzakelijk overheden, woningbouwcorporaties en maatschappelijke instellingen, maar ook steeds vaker bedrijven en particulieren) worden door ons ontzorgd in het formuleren, realiseren en managen van energie- en duurzaamheidsdoelstellingen.

Wij bieden onze werknemers een inspirerende en informele werkplek. Vrijheid, vertrouwen en flexibiliteit vinden wij erg belangrijk. Daarnaast is er veel ruimte om zelf richting te geven aan je functie.

Interesse?

Reageren op deze vacature gaat heel eenvoudig. Vul het formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Bij vragen of interesse kun je ons ook een WhatsApp-bericht sturen via de button op deze pagina. We komen graag met je in contact!

Vul je gegevens in.

Wij nemen z.s.m. contact met je op om eens vrijblijvend kennis te maken.

Locatie

Strijp-T ,
Eindhoven

Openingstijden

maandag t/m vrijdag:
08:00 uur – 17:00 uur

Contact

T 040 25 74 960
E info@hetenergiebureau.nl